Italië pakt uit in een vernieuwd Italiaans Fruit dorp op de Fruit Logistica 2019.

Op de Fruit Logistica 2019 (De *FRUIT LOGISTICA dat is de belangrijkste vakbeurs voor de internationale groenten- en fruithandel), die gehouden wordt in de Messe Berlin, van 6 tot en met 8 februari 2019, zal The Italian Fruit Village, zich in een nieuwe formule presenteren.
The Italian Fruit Village is gesitueerd in hal 7.2A als een Italiaans Paviljoen met o.a. 22 Italiaanse bedrijven.

Italië pakt uit op de Berlijnse beurs met: The Italian Fruit Village, een paviljoen van 800 M2, waar 22 Italiaanse gerenommeerde bedrijven zich presenteren, met een interessante, volle evenementenkalender. Voorgaande jaren waren de Italiaanse bedrijven vertegenwoordigd in hal 2.2 en 4.2, bekend bij vele nationale en internationale kopers.

Op de 800 m2 van de Italian Fruit Village vind je naast de 22 groente en fruitbedrijven, de Beschermings Consortia van de IGP en DOP-producten. Ook de producenten uit de provincies:
Campania, Calabria, Puglia, Basilicata, Sicilia, Molise en Emilia Romagna zijn vertegenwoordigd.

De innovatieve formule van de Italian Fruit Village bestaat o.a. uit een ‘ristobar’ en een conferentiecentrum. Het uitgebreid evenementenprogramma vindt daar plaats, denk aan awards uitreiken. Vertegenwoordigd door instellingen en andere representatieve organisaties.

Ook presenteren we sterrenkoks op het podium voor show cooking en masterclasses.

Bijvoorbeeld de twee Michelin ster chef-kok Gennaro Esposito, van het restaurant La Torre del Saracino, dan de bekroonde meester-banketbakker Sal De Riso geven show cooking en chef-kok Giovanni D´Apice uit Nieuwegein, bekend van zijn onlangs uitgebrachte kookboek ‘Pasta Il Primo Piatto’. Hij geeft op de laatste dag van de beurs masterclasses in het combineren van Nederlandse producten als gerookte paling met Italiaanse groenten. Hierbij mogen de bezoekers de kwaliteit van de Italiaanse groenten en fruit proeven en zelf beoordelen.

De volle agenda bestaat uit afspraken om de leefbaarheid te vergroten. The Italian Fruit Village zal participeren met diverse gerenommeerde organisaties, zoals het Ministerie van Landbouw, Voedsel en Bosbouw (MIPAAFT); en nationale representatieve verenigingen uit de regio´s Campania, Emilia Romagna, Sicilia, Veneto, Lazio e Basilicata die Coldiretti, Confagricoltura, Italia fruit en groenten en Anicav (Nationale vereniging van industriële plantaardige voedsel conserven) en het Citrusdistrict van Sicilië vertegenwoordigen.

Onder de thema´s zal de toekomst van groeten en fruit worden bediscussieerd, vanuit Europees standpunt (PAC post 2020) maar ook globaal, met een specifieke focus op het Nationaal Strategisch Plan, over de GDO en over de rol van de beschermingsconsortia en producentenorganisaties.

In Berlijn zal het service platvorm van bedrijven, die het Italiaanse productiesysteem in de wereld vertegenwoordigen, ontworpen door het Edamus Consortium, ten tonele gaan. Dit is de eerste van de drie afspraken uit 2019 voor de Italian Fruit Village. In Madrid is de tweede vertegenwoordiging tijdens de Fruit Attraction. Edamus Consortium eindigt in Milaan, bij de Fruit Innovation, in de context van Tuttofood.

Verdere info zie: www.edamus.it

Volg ons op facebook @ItalianFruitVillage

Fruit Logistica 2019 Italian Fruit Village

Noot voor de redactie: informatie over The Italian Fruit Village: 

Persvoorlichter Nederland, Persbericht: Monique Winkens, ArtiXitrA.

E. info@artixitra.nl

|*De FRUIT LOGISTICA is de belangrijkste vakbeurs voor de internationale groenten- en fruithandel. In 2018 waren er meer dan 3.200 exposanten uit 84 landen aanwezig. Rond 77.000 vakbezoekers uit 130 landen bezochten de grootste en belangrijkste beurs van de wereldwijde AGF-handel.

Op de FRUIT LOGISTICA vindt u producenten, handelaren, telers van AGF-producten, importeurs, exporteurs, telersverenigingen, zaadbedrijven en marketingorganisaties. In de speciale machinehallen vindt u de producenten van verpakkingsmachines, opslag, transport, warehousing en IT-systemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.